Conditii de cooperare

Prevederile cuprinse în prezentele conditii de colaborare se refera la toate contractele încheiate între clienti si S.C. Vector Electronic S.R.L. Acestea pot suferi modificari doar pe baza unor acorduri scrise individuale semnate de angajatii împuterniciti ai Clientului si S.C. Vector Electronic S.R.L..

Conceptul de „consumator” utilizat în conditiile de colaborare S.C. Vector Electronic S.R.L. este definit de art. 1, pct. 7 din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic (Monitorul Oficial Partea I, al. 7 din Legea nr. 365/2002). Parte la contractele încheiate cu S.C. Vector Electronic S.R.L. poate fi doar o persoana fizica majora.

Toate informatiile privind produsele, inclusiv preturile afisate, pe pagina de internet S.C. Vector Electronic S.R.L. sau în alte materiale informative reprezinta doar o invitatie la încheierea unui contract si nu constituie o oferta în sensul art. 36-39 din Codul Comercial român.

Preturile specificate în site sau în alte materiale informative trebuie considerate ca orientative. Valabil la vânzare este pretul afisat de S.C. Vector Electronic S.R.L. pe pagina de internet www.vector-electronic.ro la data plasarii comenzii, cu exceptia cazului în care pretul a fost convenit în scris un angajat autorizat S.C. Vector Electronic S.R.L..

În cazul unui avans achitat pentru un anumit produs, pretul valabil este pretul din factura proforma. Pretul indicat pe factura proforma este valabil doar pâna în ultima zi a termenului de plata mentionat pe aceasta factura.

Preturile de pe pagina www.vector-electronic.ro sunt exprimate în LEI. Va rugam sa verificati întotdeauna daca pretul din oferta respectiva cuprinde TVA. Preturile nu includ costurile de transport, se vor întelege preturi Ex -works Bucuresti.
Dreptul de proprietate asupra produselor va fi transferat consumatorului în momentul achitarii complete a pretului pentru produselor respective
S.C. Vector Electronic S.R.L. preia comenzile plasate telefonic, prin posta, fax, e-mail, personal la sediul S.C. Vector Electronic S.R.L. si cu ajutorul sistemului de vânzare pe internet www.vector-electronic.ro.

Produsele pot fi comandate doar în cantitatile corespunzatoare multiplicitatii înscrise în dreptul produsului respectiv (daca nu este mentionata o multiplicitate, implicit aceasta va fi de 1) si nu într-o cantitate mai mica decât cantitatea cea mai mica din tabelul de preturi.

La cererea Consumatorului, trimitem confirmarea comenzilor plasate.

Exista posibilitatea de a plasa comenzi cu livrare la termene viitoare determinate.

Plasarea unei comenzi nu obliga S.C. Vector Electronic S.R.L., însa absenta unui raspuns nu echivaleaza cu preluarea tacita a comenzii.
Costurile de expediere sunt suportate de Consumator, cu exceptia cazului în care se stabileste altfel printr-un contract distinct între Consumator si S.C. Vector Electronic S.R.L..

Valoarea costurilor de expediere este în functie de greutatea coletului, de dimensiunile acestuia, de locul de destinatie, de transportatorul/expeditorul ales si de modalitatea de plata.

Costurile de transport sunt adaugate la comanda si vor fi facturate la prima expediere cuprinzând produsele din comanda respectiva.

S.C. Vector Electronic S.R.L. decide asupra alegerii transportatorului/curierului, cu exceptia cazului în care, pe baza unor contracte individuale între Consumator si S.C. Vector Electronic S.R.L., s-a stabilit altfel.

S.C. Vector Electronic S.R.L. emite un document de vânzare in LEI la fiecare tranzactie efectuata. Acest document este întotdeauna factura cu TVA net.
S.C. Vector Electronic S.R.L. accepta platile efectuate astfel: achitare ramburs la primirea coletului, transfer bancar, plata în numerar, cu ajutorul cardurilor de plata si prin transfer electronic.

Consumatorul are posibilitatea de a negocia conditiile de plata. Pentru a pune de acord conditiile de plata, va rugam sa contactati la numarul de telefon 021 232 8167 Departamentul de Vânzari al S.C. Vector Electronic S.R.L..

S.C. Vector Electronic S.R.L. îsi rezerva posibilitatea de a refuza preluarea unei comenzi, de a opri realizarea unei comenzi sau expedieri de produse comandate, în cazul în care Consumatorul întârzie la efectuarea platilor, situatia juridica ori financiara a acestuia poate cauza probleme în efectuarea în viitor a platilor.

Consumatorii au posibilitatea de a efectua platile în conturile bancare ale S.C. Vector Electronic S.R.L. bancare.
Produsele vândute de S.C. Vector Electronic S.R.L sunt de o înalta calitate. Modul de transportare a acestora, depozitare si ambalare asigura protectia împotriva deteriorarilor, atât mecanice, cât si electrice.

Daca la un produs este anexata garantia, prevederile acesteia sunt obligatorii.

Garantia produselor pentru care se acorda garantie se solutioneaza prin trimiterea acestora la adresa specificata de S.C. Vector Electronic S.R.L la pe factura, prin repararea, inlocuirea produsului defect sau rambursarea integrala a contralavorii acestuia si stornarea facturii de vanzare, alegerea modului de solutionare apartine S.C. Vector Electronic S.R.L. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi suportata de catre S.C. Vector Electronic S.R.L..Garantia produselor nu se refera la produsele incadrate in categoria consumabile. Garantia acopera doar viciile de fabricatie si nu acopera manipulari, instalari, utilizari incorecte si nici deteriorarile mecanice survenite pe perioada transportului acestora catre consumator de catre curier. In cazul deteriorarii in timpul transportului, consumatorul va refuza preluarea marfurilor de la curierul de transport, intocmind un proces verbal de constatare cu delegatul transportatorului care a produs paguba. Produsele achizitionate prin contract la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu prevederile legale in vigoare(Legea 449/2003).

8.a. Reclamatiile consumatorilor vor fi preluate si examinate de noi conform Ordonantei de Guvern (OG) 130/2000 privind protectia drepturilor consumatorilor la încheierea si executarea contractelor la distanta.

Daca aveti observatii privind calitatea produselor vândute de noi, modul de operare si neconformitatile între starea de fapt si factura, va rugam sa le anuntati în scris la Departamentul nostru de Vânzari: adresa de e-mail: office@vector-electronic.ro sau la numarul de telefon 021 232 8167.

Returnarea produselor cu defecte sau livrate în mod eronat trebuie efectuata imediat, prin expediere fara plata la destinatie si dupa obtinerea acordului din partea unui operator al Departamentului de Reclamatii al S.C. Vector Electronic S.R.L. Operatorul Departamentului de Reclamatii al S.C. Vector Electronic S.R.L. poate propune, în cazuri concrete, dispunerea receptionarii produselor de catre un anumit transportator sau curier.

Baza pentru efectuarea returnarii poate fi si livrarea de catre S.C. Vector Electronic S.R.L. a unor produse cu parametri diferiti cu mult de cei descrisi în fisele tehnice specificate in materialele noastre informative.

Reclamatia trebuie sa cuprinda descrierea exacta a cauzei reclamatiei, copia dovezii de cumparare si modul dorit de solutionare a reclamatiei. Va rugam sa anuntati reclamatia cu ajutorul formularului de reclamatie aflat pe pagina de internet www.vector-electronic.ro RMA .

În cazul în care coletul a ajuns la dvs. într-o stare care indica deteriorarea mecanica în timpul transportului, va trebui sa efectuati verificarea acestuia în prezenta curierului si sa întocmiti un proces-verbal în care va fi descrisa deteriorarea. Acest proces-verbal semnat de transportator va facilita examinarea reclamatiei.

Clientii care nu desfasoara activitate economica si care sunt, în baza normelor legale în vigoare, consumatori, au dreptul de a rezilia contractul si de a returna produsele în termen de 10 zile lucratoare de la data predarii produselor, fara taxe suplimentare si fara a mentiona cauza returnarii. Produsele returnate nu trebuie sa prezinte vreo urma de folosire sau deteriorare si trebuie sa fie returnate în ambalajul original, sau orice alt ambalaj, cu setul de instructiuni si xerocopia documentelor de cumparare, alaturi de declaratia de reziliere a contractului.

Acceptând prezentele conditii de colaborare, consumatorul este de acord ca, în cazul în care reprezentantii S.C. Vector Electronic S.R.L. îi vor notifica faptul ca nu este posibila repararea unui produs defect, sa accepte, dupa caz, înlocuirea produsului sau restituirea pretului.

În plus, acceptând prezentele conditii de colaborare, consumatorul este de acord ca, în cazul în care reprezentantii S.C. Vector Electronic S.R.L. îi vor notifica imposibilitatea solutionarii reclamatiei în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la primirea acesteia, sa accepte prorogarea termenului prevazut de legea 449/2003 cu un termen rezonabil, care sa permita S.C. Vector Electronic S.R.L gasirea unei solutii optime pentru remedierea problemei.

S.C. Vector Electronic S.R.L. nu este responsabila pentru efectele utilizarii produselor livrate într-un mod neconform cu destinatia acestora.

S.C. Vector Electronic S.R.L. nu este responsabila pentru utilizarea neconforma cu legea a produselor cumparate de la S.C. Vector Electronic S.R.L..

Dupa ce receptionati de la S.C. Vector Electronic S.R.L. produsele, va rugam sa verificati imediat daca caracteristicile acestora nu se abat de la cerintele dvs.

S.C. Vector Electronic S.R.L. . cu sediul în Bucuresti, strada Patrascu Voda numarul 7, sector 3, cod 030183, este proprietarul drepturilor de autor asupra materialelor cuprinse în materialele transmite si afisate pe pagina de internet, în special asupra fotografiilor, descrierilor, traducerilor, formei grafice si modului de prezentare.

Orice copiere a materialelor informative sau tehnice aflate, in paginile de internet sau furnizate, într-un alt mod de catre S.C. Vector Electronic S.R.L., necesita acordul scris al S.C. Vector Electronic.

Daca vreuna dintre prevederile prezentelor conditii de colaborare este considerata lipsita de valabilitate sau de efecte de catre o instanta competenta sau ca urmare a modificarii reglementarilor legale, acest lucru nu va invalida, nici nu va lasa fara efecte celelalte prevederi ale prezentelor conditii. Daca anumite prevederi ale prezentelor conditii de colaborare sunt declarate în mod definitiv neconforme cu legea sau lipsite de efecte, aceste prevederi se vor considera excluse din prezentele conditii de colaborare, însa toate celelalte prevederi vor fi în continuare pe deplin obligatorii si vor produce efecte, iar prevederile declarate neconforme cu legea sau lipsite de efecte vor fi înlocuite cu prevederi cu un sens asemanator, care sa reflecte intentia initiala a prevederilor respective, în domeniul permis de normele legale aferente.

Prevederile prezentelor conditii de colaborare nu sunt obligatorii pentru clientii care detin statutul de consumator în domeniul în care, conform normelor legale în vigoare, ar fi considerate prevederi contractuale nepermise, asa cum prevede legea (art. 4-7 din Legea 193/2000) privind clauzele nepermise din contractele încheiate între comercianti si consumatori sau privind nerespectarea regulilor obligatorii de încheiere a contractelor cu consumatorii, în special în cazul regulilor de vânzare catre consumatori. La încheierea si realizarea contractelor încheiate cu consumatorii, S.C. Vector Electronic S.R.L. respecta cu strictete normele legale în vigoare.

S.C. Vector Electronic S.R.L. nu este responsabila pentru neîndeplinirea obligatiilor contractuale, în întregime sau partial, în cazul aparitiei unor evenimente externe considerate „forta majora”, asupra carora nu se poate interveni. Prin „forta majora” se înteleg orice evenimente neprevazute si independente de S.C. Vector Electronic S.R.L., care intervin dupa încheierea contractului, cum sunt, în special: razboi, tulburari sociale, catastrofe, inundatii, perturbari în transport, greve.

Daca perioada în care „forta majora” este în vigoare depaseste 2 saptamâni, atât S.C. Vector Electronic S.R.L. cât si Clientul au dreptul de a rezilia contractul privind livrarea de produse, cu efect imediat, fara a fi responsabili de pagubele rezultate din rezilierea contractului ca urmare a aparitiei împrejurarilor de „forta majora”.

S.C. Vector Electronic S.R.L. se obliga sa prelucreze datele personale ale Consumatorului în conditiile prevazute de normele legale în vigoare, aplicabile în acest domeniu. Acceptând prezentele conditii de colaborare ale S.C. Vector Electronic S.R.L., Consumatorul îsi da acordul pentru prelucrarea datelor sale personale de catre S.C. Vector Electronic S.R.L., în legatura cu îndeplinirea contractelor de vânzare pentru produsele oferite. Consumatorul beneficiaza de toate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (lege publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 790 din 12.12.2001).